Sulkapalloseura Stadin Sulka ry on perustettu vuonna 2021 aikuiskilpailijoiden lähtökohdista, jossa keskiössä on ollut oikeus kehittyä pelaajana ilman pitkää valmennuspolkua juniorivalmennusten kautta. Toisena kantavana ajatuksena on ollut kilpaileminen, siinä kehittyminen sekä myös menestyminen edellä mainitut lähtökohdat huomioon ottaen.

Neljän aikuiskilpailemiseen intoutuneen perustajajäsenen tarve perustaa oma sulkapalloseura alkoi hahmottua konkreettisemmin, kun omaa paikkaa ei tuntunut löytyvän pääkaupungin perus- tai kilparyhmien joukosta. Aikuiskilpailijan polkua ei myöskään oltu varsinaisesti huomioitu liiton eikä muiden seurojen toimesta, joten tähän tarpeeseen halusimme vastata Pääkaupunkiseudun sulkapalloliigan ja omien valikoitujen valmennusryhmien kautta.

Toimintamme jakautuu tällä hetkellä kolmeen aktiiviseen osa-alueeseen: Pääkaupunkiseudun sulkisliigan järjestäminen, valmennusryhmät ja aikuiskilpailutoiminta.

Liigatoiminta tarjoaa perusryhmistä ulos kasvaneille kilpailuhenkisille aikuispelaajille mahdollisen tutustua kilpailulliseen sulkapallon pelaamiseen joustavasti, arjen aikataulut huomioiden. Taustalla on myös ajatus, että mahdollisimman moni liigapelaaja osallistuisi rohkaistuttuaan myös kansallisen tason kilpailuihin ja näin tukisi lajin elinvoimaisuutta laajemmin Suomessa.

Valmennustoiminnan kulmakivinä ovat valmennuksen vaikuttavuus niin pelaajan tekniseen kehittymiseen kuin pärjäämiseen itse kilpailutilanteessa. Perusasioiden ja tekniikan puutteet vaikuttavat usein aikuispelaajan kokemaan fiilikseen itse lajista, sekä motivaatioon harrastaa. Näihin asioihin enemmän panostamalla tavoitteenamme on saavuttaa parempia tuloksia sekä peleissä kuntoilutasolla, että myös kilpailutilanteissa verrattuna normaaleihin ns. yleiskilparyhmiin. Aikuisvalmennuksessa yksilöllinen- ja pienryhmävalmennus tuottaa kokemuksemme mukaan parhaan ja nopeimman valmennusvasteen, joten tätä haluamme parhaamme mukaan vaalia.

Kilpatoiminta on ollut alusta alkaen seuratoimintamme ytimessä. Kilpailutapahtumien kautta seuran yhteishenki tiivistyy; kilpaileminen ja seuratoverien kannustaminen luovat vahvan pohjan seuran sisäiselle ilmapiirille. Näin ollen Stadin Sulka ry:n toiminta kiteytyykin aktiivisena kilpailutoimijana, osallistujana ja tulevaisuudessa myös yhä enemmän järjestäjänä, joita kaikki muut osa-alueet tukevat.

Kaikkea tätä on siis Stadin Sulka, kasvava helsinkiläinen sulkapalloseura, jossa harrastaessa voi ennen kaikkea haastaa itseään kivassa ilmapiirissä!

Tervetuloa joukkoon!

Stadin Sulka ry

Kilpailut | Pääkaupunkiseudun Sulkisliiga | Seuran esittely | Liity seuraan | Yhteystiedot